Imorse (den 28)

Väckte J mig med en stor blöt puss på munnen. Eller ja, jag ligger ju typ i halvdvala när han har vaknat, men med en sådan väckning måste man ju bara öppna ögonen och storle. trötheten var som bortblåst. Älskade unge! Har jag sagt föresten att han har två tänder? Ja, det har jag säkert. :) Fast nu tror R att det är tre. Jag vet inte, jag känner iaf bara två, menmen.

I åtta månader

har jag nu varit mamma. :) Grattis min lillplutt! Som jag har sagt innan så finns det längst ner i bloggen (jag menar verkligen allra längst ner) en tabell som räknar hans ålder och visar vikt och längd etc. Om det är någon som är intresserad alltså. :P

Och på åtta månader har jag fan inte fått sova tillräckligt heller. Fast det stämmer ju inte riktigt. Just nu är jag dödstrött eftersom J har lagt sig till med nya rutiner. Somna sådär vid 8-9 och... Vakna 8-9 på morgonen också. Fullt normalt tycker ni och jo, visserligen. Men jag får inte den sömn jag behöver. Jag borde gå och lägga mig samtidigt som J om jag ska få min sömn också, men... jaja, jag vänjer mig väl så småningom. Jag kunde ju lägga mig samtidigt när han la sig vid 10-11, för då kunde jag somna och sen vaknade vi runt 10-11 på morgonen och jag var absolut inte lika trött. Lägger jag mig nu 8 med honom så lär jag ändå inte somna förrän 11, så... Och jag behöver helt enkelt 11-12 timmar, precis som alltid. Det förändras tydligen inte när man blir mamma. :) Men jag har det ju säkert bättre än många fler som bara får sova 2-3 timmar per natt, så jag ska väl egentligen inte klaga. Fast varför inte egentligen? Man säger ju att någon annan alltid har det värre, men det skiter man väl i när det är nåt man inte tycker om. Så därför får jag klaga hur mycket jag vill. Jag kanske borde börja med medicinerna igen.

...

Igår borstade vi J's tänder för första gången. Och jag har inte lagt upp bilderna än, fan va jag är kass! Nu är det frukostdags.


Ja juste, igår tog jag sönder en tand (tror jag). J ville ha en sked som jag hade i munnen så han bara drog. Jag hann inte riktigt släppa i tid, men det gjorde inte ont eller så. Sen efter ett tag så kände jag hur något satt fast på tanden. jag pillade loss det med tungan och tänkte att: Jaja, det var väl bara tandsten, för det gick sönder när jag tuggade på det. Men sen kände jag hur det var ett litet hål mellan tanden och tandköttet. Och jag som aldrig har haft hål i tänderna blev ju helt bestört. Frågade Rafa om hål verkligen kunde växa fram sådär på en dag bara, för jag kände ju inget igår!?!?!?!?!?!?!?! I panik ringde jag också till alla tandläkarmottagningar jag kunde komma på, men nä. Till och med akuten. Men han sa att om jag inte hade ont så skulle jag boka en tid hos min vanliga tandläkare på måndag. Så jag får väl göra det, Thomas, here I come. Men har slutat med socker och så tills jag har fått det kollat. Det är nog rätt öppet, hålet. SÅ jag gav bort min kära coca cola till R igår. Stackars mig! :) Fast det känns som jag gav värsta skräckbilden nu, det är inte så stort. Känner det knappt med tungan längre. Men igår när det var nytt och främmande, då kändes det JÄTTESTORT! :P

Hahaha!

J har börjat bita R i öronen. *asg* Men visst, det är ju "an easy target". Hahahahaha. Och nu har han fått en tand till, bredvid den första. Så nu ser han ut som "en upp-och-nervänd kanin". Ja, bra förklaring. Jag kom nämligen inte på någon bra beskrivning, så denna är R's.

Ja...

Rafael kom här och påstod att jag behövde "vaxa öronen". Rensa öronen ja kanske, men vaxa? Neeje!

NU påstår han att det är jag som har sagt att det heter vaxa. Tror nog det är han som borde vaxa öronen.

Kommer lite bilder senare på när J äter och när han gungar. Han är förtfarande lite förliten för babygungan, men han tyckte det var kul ändå. Försökte gunga med honom i knäet, men... Jag fick nästan inte plats på gungan (inte babygungan!). Jag har blivit stor. Min syrra tipsade mig om nån jävla soppa som hon tyckte jag skulle äta. Vet inte om jag har tålamod med det, vi får väl se.

Och för några dagar sen började J pussas. :) Det är helt underbart att säga att man vill ha en puss och han lutar huvudet och ger en blöt puss med öppen mun. :) :) :)

Hej

Sitter här och lyssnar på soundtracket till rädda Willy och känner mig lite deppig. Önskar jag kunde skriva igen, nu. Önskar jag kunde spela och sjunga just nu. Önskar jag kunde skrika... Inget av det kan jag göra nu. Känslorna förblir instängda, Varför, en gång till? Borde veta bättre vid det här laget.

Lista och läxa...

Snodde den här listan från Zanna:

Lovar du att vara ärlig? Kanske...
Du heter: Sandy
Låt som när du är ledsen sörjer till? Oooh, vet inte. Har nog ingen speciell, men iofs. Brukar lyssna på Montaner eller Arjona när jag är ledsen. Det liksom... spär på det ledsna och man kan gråta ut.
Beroende av: Hmm ja. Cola (igen), cigg (igen), min lille pojke och min store pojke.
Vem behöver du mest just nu: John Blund
Vad tror folk om dig? Det får ni fråga dom, jag har ingen aning. Sånt brukar man ju inte säga till den berörda parten.
Stämmer det? ...
Vad får du oftast komplimanger för? Jag är riktigt dålig på att ta emot komplimanger och jag glömmer dem så fort. Jag vet faktiskt inte.
Vad säger du för att imponera på någon? Brukar inte försöka imponera.
Hur imponerar man på dig? Vet inte om jag blir så lätt impad faktiskt. Men, ja, Intelligens blandat med ett rågat mått äkta ödmjukhet kan väl imponera på mig. Sen blir jag också imponerad av medmänsklighet.
Brukar du skratta för dig själv? Skratta... Prata... Ja, jo, det gör jag.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS? "Vaken?"
Var bor du? I Malmö.
Trivs du där: Jovars.
Äger du några converse: Nope... Eller?
Sprit, cider, vin eller öl: Pilsner
Brukar du bli för full: Hände väl. Men nu var det LÄÄÄNGE SEN!
Vad har du för mobil operatör: Comviq
Är du allergisk mot något:  Faktiskt inte. :)
Har du haft sex idag: Nej. När R gick till skolan så låg jag fortfarande som en däckad *vad ska vi dra till med?* pingvin, kanske? Dom verkar vara populära i mitt liv just nu.
Nästa mål i ditt liv: Att ge min son en så fin och trygg uppväxt som möjligt.
Hur svarar du i mobilen: "Hallå", eller "Hej, det är Sandy"
Vem ringde du senast? Belmondo.
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Hon sa mycket. OM jag skulle lägga varje samtal vi har på minnet så skulle hårddisken vara full vid det här laget.
Antal timmar sömn inatt: Ptja, 6 kanske. Alldeles för få, hur som helst.
Sov du ensam: Ne, Sover med lillfisen.
Brukar du komma i tid: det beror på faktiskt. Om jag tycker att något är viktigt, då är jag helst där 5 minuter innan, men tycker jag inte det... Ja, då är jag nog inte så bra på att passa tider.
När mår du bra: När vi alla mår bra och är glada här hemma, då mår jag toppen.
När blev du fotad senast: Vet inte.
Hur känner du dig nu: Trött och lite hungrig, men annars ok.
Vanligaste färg på dina kläder: blått, svart.
Vad tycker du om fötter: Jag har faktiskt aldrig förstått den här fothysterin. Jag tycker att fötter är en lika naturlig och "oäcklig" del av kroppen som typ... kinden. Men visst, är det nån med vårtor och så på fötterna så tycker jag väl inte det är precis attraktivt, men det är samma sak om nån har vårtor på händerna eller finnar i ansiktet.
Vad saknar du: Ja, just nu saknar jag en riktig praktfylla. Men vill inte bli bakfull dagen efter, så jag väljer att avstå.
Hade du en bra kväll igår: Den var lite stressig och hmm, nej. Så bra var den nog inte.
Favorit dryck på morgonen: Innan var det mjölk. Men nu har det väl blivit O'boy.
Rakar du benen: Nej, faktiskt inte. Är inte så hårig.
När brukar du oftast gå och lägga  dig: När J somnar.
Är du blyg? Haha, ja faktiskt. Oerhört blyg, om jag måste göra ett bra intryck. OM intrycket inte spelar någon roll så kan jag typ, spela pajas eller nåt för att få bort min blyghet. Men jo, jag är väldigt, nästan paniskt blyg.
Sysslar du med någon idrott: Yeah, jag dansar med min son. Hmm, nej.
Vill du hellre ha mail än brev: Ja, hellre mail.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja, det gör jag indeed (då är det lite synd om mig som är blind).
Har du spytt offentligt: Ja, under graviditeten hände det allt som oftast och kul var det bannemej inte. Sen har det väl hänt på fyllan.
Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Ingen kille har kunnat ge mig ett tillfredställande svar på hur det känns att ha sex som kille, så det skulle jag testa.
Är du nöjd med ditt liv: Ja, det är jag faktiskt. Det trodde jag inte för 2 år sen, att det skulle se ut såhär.
Är du bortskämd: Jaaa, det är jag fan. (fast inte med presenter och så)
Vad gör du i morgon: Vad gör jag idag? Nej men vi måste ju fixa pass till J, kom jag på nu.
Vad är det värsta du vet? Bråk och skrik.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Ingen aning.
Vad behöver du just nu? Ett par nya lurar, vem är det som frågar? Tomten?
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Markoolio! Han verkar så snäll och ödmjuk och inte alls förstörd av kändisvärlden. Fast jag kan ju ha fel, läser inte skvallerpressen.
Vad längtar du till? Ooh, vet inte. Tills R kommer hem, kanske?
Har du bra vänner och äkta vänskap? Äkta vänner har jag, även om de är få, sen finns det ju massa folk som man bara känner sådär på ytan.
Vad använder du för shampoo? Head & Sholders.
Vad är det finaste du fått? Mitt lilla mirakel.
En speciell dag du minns: Dom är många. Men Julians förlossning minns jag ju som om det vore igår.
Hur gammal är du: Blir 12 i år igen faktiskt. Visst är det konstigt?
Tycker du om någon just nu: Absolut.
Om fem månader: Ännu mer!
Du samlar på: Egentligen inget. Men skit, samlar jag nog på.
Gröna eller röda äppeln: Röda.
Vem ringer du när du är arg/ledsen:Belmina.
Gillar du golf: *asg* Nej! Det är ju hur trist som helst. Fast ja, kanske i goda vänners lag, ni vet. Nu sitter jag inte här och påstår att jag vill bli golfare, men att jag kanske förstår dom som spelar.
Vilken tid gick du upp idag: Vet inte. Gick väl upp vid 10 kanske, men vaknade (halvsov) innan.
Har du sovit i din egna säng inatt: Yeah.
Har du strumpor på dig nu: Neje.
Vad ska du göra ikväll: Inte fler läxor, förhoppningsvis.
Är det okej att gråta: Jaaa. Kom inte här och kom med nån jäkla machostil!
När grät du senast: I förrigår.
Laddar du ner musik och film från Internet: Inte ofta.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Vill inte vinna en miljon, känns som lite förmycket att hantera.
Bär du glasögon eller linser: Nopes.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Neje!
När går du upp ur sängen en helgmorgon: När J vaknar.
Har du piercing: Nej. Tycker inte om bodyarts.
Vill du gifta dig: Hade jag fått frågan för ett år sen så hade jag svarat nej. NU svarar jag: Ja.
Vill du ha barn: Har redan min lille parvel, men om ett antal år så kanske det blir ett eller två syskon.
Solar du ofta: Nä tvi vale! (Eller hur är det dom säger i Astrid Lindgrens böcker?)
Är du bra på att laga mat: Går att äta.
Gillar du att dansa: Nääää!
Är du flygrädd: Ja, faktiskt. Var inte det som liten, men har blivit mer och mer nu på senaste tiden. Får massa dumma tankar.
Hur vig är du: Inte längre, nej... Hahahaha
Vad dricker du helst när du är törstig: Mjölk.
Vilken är din favoritglass: Det var faktiskt väldigt längesen jag åt glass. Vi har typ Piggelin i frysen från förra sommaren (ja, de ska slängas) för då var jag jämt för varm så jag typ knarkade piggelin, men vet inte. GB's Sandwich, skulle jag nog säga.
Tror du på ett liv efter döden: Ja.
Tycker du om sushi: Jag bara föreställer mig att jag inte tycker om det, för jag har aldrig smakat.
Vad äter du helst när du ser på film: Hmm, något småplock.
Bor dina föräldrar tillsammans: Nej.
Har du tandläkarskräck: Nej. Men så har dom heller aldrig borrat mig i käften. Hade dom gjort det så kanske jag hade varit rädd.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Nattmänniska (om jag får sova på dagen, förståss. Haha).
Vilken ögonfärg har du: Blå typ.
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja!
Biter du på naglarna: Ja.
Röker du: det också.
Hur ofta tränar/motionerar du: Så sällan det går.
Senaste låt du hörde: Usch, vet inte.
Vad gör du på helgerna: Eftersom jag är mammaledig så gör det inte så mycket skillnad om det är vardag eller helg.

Och sen när vi satt och gjorde R's läxa så... Ja, alltså... Läxan bestod i att skriva färdigt meningar. Ibland blev det lite dumt:
Om man har luftvägsinfektion, då är man sjuk!
Exempel på ärftliga sjukdomar är inte huvudvärk.
Det kan vara svårt att utrota sin svärmor.
Igår fick Pelle reda på att han är allergisk mot mjölk, men egentligen var han inte det!

Jag ber er observera att ingen av dessa dumheter kommer från min mun!

Neje!

Jag hatar verkligen sol och värme. Idag (och de senaste dagarna) har det fan varit på tok för varmt och sommaren har ju inte ens börjat än! Jag blir galen. Och inte är det socialt accepterat heller att bli sjuk av sommaren. Alla älskar ju solen... utom jag. Jag blir illamående, får huvudvärk och ja, mår helt enkelt inte bra i solen. Jag ska flytta till Arktis, där skulle jag nog trivas. Fast iofs, där är det så mycket is att jag snart skulle bli galen på det också. Varför kan det inte finnas ett ställe med typ 15 grader och skugga året om? Skulle vara underbart! Men jag älskar ljumma sommarkvällar och nätter. Och kyliga (fast inte kalla) sommarmorgnar. Luften är så ren då, på något vis. Yeah, gotta go.

Hjälp!

Idag kände vi J's första tand. Jag blev både glad och inte, eftersom bröstmjölk är hans huvudföda fortfarande. Men det var faktiskt ett tag sen han försökte "bita" mig, utan tänder. Jag sa till honom ett antal gånger på skarpen (ja, faktiskt. Ville försöka stoppa det innan han fick tänder, hehe) och sen dess har han inte gjort det. Men det kanske kommer tillbaks nu? Jaja, det lär väl gå över i så fall. Jag vill amma honom så länge han vill, och det känns bra för mig, även om det innebär att han är 5 när han slutar. Så känns det nu iaf, men det kanske ändras det med.

Fick påskägg igår!

Yep. det låg en coca-cola och ett antal daim däri. :) Det var inte så väl gömt, låg bredvid min kudde, men då slapp jag iaf leta. Och... Dum som jag är så var jag ju bara tvungen att påpeka att det var fel dag. Haha, men jag blev jätteglad och till och med överaskad. Jag hade ju inte väntat mig något förrän på lördag. Så jag tror inte att R fick men för livet av min kommentar. Nu vaknar J.

Vill bara säga hej

Jag har läst ut Twilight och det har som vanligt blivit tomt. Det blir det alltid när jag har läst ut en bok (eller serie i det här fallet). Nu vaknar J!

Twilight

Japp, nu har jag också blivit helt såld på Twilightböckerna. Jag har bara läst 2½ än så länge, men snart så. Undrar när sjätte boken i Ayla-serien tänker komma ut? Och när kommer HPHBP på film?

Jag sa till R att han faktiskt måste ge mig ett påskägg i år (det gjorde han förra året me, en cola instoppad i ägget så att det inte gick att stänga... En cola, inget godis! :() och han sa:
- Det ska jag fixa. Och jag ska gömma det väl... i soprummet.
Jag är inte så pigg på att rota igenom soporna, tror hellre jag är utan då faktiskt. Dumma R.

TBC-vaccin

Så idag var det dags igen, vaccination. Vi kom in i rummet och jag berättade för kvinnan som vaccinerade att jag var fruktansvärt spruträdd (när dom sticker mig är det inga problem, men min lille pojke!!! Eller jo, har fått lite problem när de ska sticka mig också faktiskt, efter min vistelse på sjukhus efter Julians födelse, men inte så farligt). Hon började ge oss information om vaccinet och jag började gråta redan innan hon stack honom. Då säger hon på klingande mumindialekt:
- Men lilla mamma, du ska inte vara ledsen! Du får hålla den här pingvinen *jag får en gosepingvin* det blir din uppgift.
Jag började gapskratta där i tårarna och det gjorde R också.
- Det här vaccinet brukar göra mer ont än de andra.
Jahapp, slut på det skrattet. Hon stack J och han sa inte mycket.
- Aaah, han var så duktig, sa tanten. Och mamma också, så fint hon kramade pingvinen.
*ASG*
Nästa gång han vaccineras kommer jag fan inte följa med! R sa igår att han och J kunde gå själv, men nej, det gick jag inte med på. Jag är masochist.

RSS 2.0