Ett halvår!

Idag fyller min LILLE LILLE skit ett halvår. Han håller på att bli stor! det går fooort.
"Jag vill vara en av dom som du alltid kan räkna med
Hoppas att jag klarar det"

Och man blir ju lika sentimental varje gång. Tänk när han var alldeles, alldeles ny. När man tyckte att han var så spröd och höll honom som om han vore av tunnaste glas. Allt man gjorde kunde leda till "Shaken baby syndrome" och SIDS (plötslig spädbarnsdöd) var värsta rädslan (som fortfarande sitter i, dock inte lika starkt). Visst är man försiktig fortfarande, men... Det är ju lite annorlunda nu.
Grattis skitunge! Mamma älskar dig över allt annat!
PS: Jag har fortfarande svårt att titulera mig "mamma". DS.
3D-ultraljud Nyfödd Idag!
Bilderna är klickbara!

har lärt mig ett nytt ord på isländska...

Om det nu stämmer. Lustgas ska tydligen heta "gladluft". I mina öron låter det som ett norgeskämt typ tallefjant. Men om ingen dementerar detta så kommer jag för all framtid kalla det gladluft. *asg* Nån som vet var man kan få tag på det? Jag hann ju inte testa så mycket, men skulle gärna give it a try igen. Minns att jag blev lite snurrig. :)

Melodifestivalresumé

Yes. Och jag har en liten sprattelunge som ligger här och låter som en kvävd tiger, ungefär, så det får gå fort det här. *han börjar redan skrika, jag får kanske uppdatera senare... men försöker nu ändå*

Och det gick inte...


back again!
Velvet - The queen | Njae, inte så värst bra måste jag säga.
Rigo & The Topaz Sound - I got you | Ja, faktiskt rätt ok :)
Molly Sanden - Så vill stjärnorna | Låten var inte så bra, men hon har fin röst. Och hon är ju bara 16 eller vad det nu är.
E.M.D - Baby goodbye | Ja, faktiskt rätt ok.
Mikael Rickfors - Du vinner över mig | Och du vinner ju lugnt inte melodifestivalen.
Maja Gullstrand - Här för mig själv | Ehh ja. Den här var ju lite... speciell.
Sofia - Alla | Vet inte vilket språk hon sjunger på(blev informerad om att det var grekiska), men det låter som isländska. Det enda jag kan på isländska är "Stouterma bolur", vilket betyder t-shirt. OK, kan några ord till men... Förstår dock inte varför hon tillber Allah? Vad betyder "alla" på grekiska?
BWO - You are not alone | Alexander Bard heter han va? :) Låten, njae.

Nu

har jag också uppmärksammat fenomenet "Blondinbella" och jag kan lugnt konstatera att jag inte missat något. Visst hade jag hört talas om henne, men igår kollade jag upp vem fan bruden egentligen är. Så nu har jag lagt ytterligare lite onyttig kunskap till mitt förråd. Men stackars tjej egentligen. Hon ville bara blogga och nu är hon typ rikskändis. Jag såg en video på hur Katrin Z verkligen störde sig på henne (eller de som format henne). Jag stör mig på Katrin Z, så jag är väl inte så mycket bättre själv. Men sen hon skilde sig från den där, va heter han nu igen, Alex någonting va? så figurerar hon ständigt i media (utöver sina TV-jobb då). Och inte har hon något vettigt att säga heller. Så, nu har jag sagt mitt. Nu ska jag mata en liten kille som inte borde vara uppe vid det här laget, men det skiter han fullständigt i. Nattinatti allihop.

Ja...

Melodifestival igen då (bara ute tre dagar försent). Denna gången var det inte lika kasst som förra, men inte fan var det bra heller. Lili & Susie var skit, Lasse Lind och bandet eller va fan dom nu hette var också skit, Jennifer Brown var inte skit, H.E.A.T var bra, Markoolio var underbar, Amy Diamond var skit, Cookies N Beans var, hmm, lite countryaktiga, inte bra och inte skit och Zelmerlöw var samma gamla visa som alltid. Ungefär så tyckte jag. Min "Special from the start" skulle passa finfint bland all annan skit där. :)

Spöken?

Ja, det kanske spökar här, hahahaha. Imorse när R skulle tända på toa så säger han:
- Men, knappen har ju ändrats!
Hmm, jaha? vadå? Fattade liksom inte riktigt, men han sa att innan tryckte man uppåp för att tända, men nu måste man trycka neråt. Hmm? Jag vet inte, tänker liksom inte på sånt. Jag bara tänder och släcker, skiter väl i åt vilket håll knappen är, liksom. Men nu försöker jag tänka efter och tycker mig komma ihåg att man tänder åt andra hållet. Så nu har alla knappar helt plötsligt ändrats enligt mig. Ja va fan, varför inte ta i liksom? Jag är ingen elektriker och vet inte om det här är möjligt, men skitsamma. Intressant iaf.

Udda musiksmak?

Ja, jag har tydligen det. För ingenting som jag vill lyssna på finns på det förbannade Spotify. R kan sitta och lyssna dagarna i ända (undrar om jag valde rätt ända/enda nu? Blandar alltid ihop det med engelska, så vi får väl se om Belmina är på alerten trots bihåleinflammation), men den hittar helt enkelt inte min musik. Jag gillar Disney, låtar som inte legat på topplistorna och en del ballader med sååå romantiska texter (fast lyssnar iofs mer på melodin). Förr i tiden, när jag var liten ni vet, då var det gammal hip hop som gällde, men nu? Jag sökte på svanprinsessan på Spotify och den undrade om jag menade "svineprinsessan". Det låter inte så vackert, undrar vad den låten/historian handlar om? Jag var inte så engagerad att jag lyssnade, blev bara arg för att MIN LÅT inte fanns. Precis som alltid.

Den här veckan har jag typ tillbringat med att vara sjuk. Trist. J har även valt att bojkotta ena bröstet (förutom på natten när han ändå typ sover när han äter) så det är handmjölkning som gäller. Inte för att det gör ont och det blir inte heller speciellt spänt, men lite obehagligt blir det väl. Och jag vill ju inte att det ska sluta komma mjölk där, så jag får väl mjölka på själv då. Snart ska vi ju börja så smått med lite mat till J. Kul! Kommer filma och lägga ut det. :)

Nu har jag också lyckats

Ja, nu har jag också hört delar av bidragen (så mycket jag pallade med) i detta fenomen - Melodifestivalen. Usch! Nej fy, det är så man vill gråta. Och snälla, snälla, snälla, hur kunde Ugglan gå vidare till andra chansen? Detta har jag hört "ryktesvägen", men jag antar att det är så. Haha. Lät som den var skriven av någon i "Lilla melodifestivalen". Hmm, fast en del av bidragen där har ju faktiskt varit riktigt fina. Och inte gillar jag Ugglas heller, låter som hon har ständig halsfluss eller något. Den enda låten som var något att ha var Shirleys bidrag, enligt mig. Varje år tänker jag att nu, nu ska jag se Melodifestivalen. Gör jag det? Nej! Och i efterhand förstår jag alltid varför, men glömmer likförbannat bort det. Typ som att föda barn, har redan glömt hur det var. Det enda jag fortfarande har i tydligt minne var hur helvetiskt det var att kissa. Så om jag säger till mig själv att den där Melodifestivalen (som föresten inte har fokus på melodier längre, enligt mig) är ungefär lika plågsam som att kissa efter att ha fött barn, då kanske jag inte ens bemödar mig med att ladda ner bidragen efteråt.

Underbart!

Nu sträcker J armarna när man sträcker armarna till honom och säger "kom!". Vad duktig och söt han är, vår lille pojke!

Utveckling

Tänk så mycket han har utvecklats redan. Från en sprattlande, skrikande och blodig sak, till en stor och kraftig 5-månaderskille. Sen några veckor tillbaka har han kommit in i ljudens värld. Han låter som en "tiger", han fiser med munnen och sen några dagar tillbaks är det "babababa", och "dadadada" som gäller. Även små gälla skrik som skär i öronen lyckas han åstadkomma lite då och då. Och vänder sig gör han, snabbt som blixten. Hon på BVC sa att:
- Han är ju tidig.
Jaha, med vadå? undrade jag för mig själv. Men jag frågade inte och jag bryr mig faktiskt inte nämnvärt. R gick när han var 8 månader. Det vill jag definitivt inte att J ska! Själv pratade jag långa meningar vid 1½ och rent vid 2, men det berodde antagligen på att det var mitt sätt att kommunicera. Så, min unge får helt enkelt utvecklas i den takt han tycker är lämplig. :) Nu är det frukostdags.

Skitunge!

Jag har en riktig liten skitunge här hemma. Men sååå underbar, sååå älskad och sååå diktatorisk! :) Och jag har en riktig liten gorilla här också. Sååå hårig, sååå "mjuk" och sååå älskad. Jag älskar mina killar så jag håller på att spricka och jag är så lycklig. Visst, ibland är allt bara katastrof, fucked up åt helvete, men det är det som gör att man uppskattar sin lycka desto mer. Och jag förstår att jag är lyckligt lottad, en ödets favorit. Haha, flum flum, men jag menar ändå varje ord.

RSS 2.0