Idag blir min plutt 7 månader!

Och han drar sig upp i stående. Han har stått mot saker (framför allt sin säng) i över en månad, men nu drar han sig upp själv. Tyvärr kan jag inte skriva mer nu, eftersom han kräver full uppmärksamhet. :)

julian växer så fint :)

Idag fick jag lite inspiration och satte mig och skrev en tabell med Julians vikt, längd och huvudomfång vid olika tillfällen. det blir ju så mycket mer lätthanterligt när man ser det så. Jag la den längst ner i bloggen och kommer uppdatera när det finns något att uppdatera. :) Rafa har även skrivit ett script, så att man varje dag ser hur gammal han är (ja, Julian alltså). Och allt måste vara perfekt, annars blir "fru regler", som han kallar mig, arg. Det var inte så lätt som det ser ut och speciellt inte när jag skulle inflikå och bestämma preciiis hur scriptet skulle agera. :) Lite kul att jag ska bestämma så mycket när jag inte är nån hejare på javascript. Men jag fick det som jag ville iaf.

Äntligen!

Äntligen har smärtan lättat lite. har haft förbannat ont i magen idag och i stort sett bara legat i badkaret. Så för en stund sen gav jag upp och tog en Voltaren. Underbart! Och när jag låg där i badet så fick jag värsta flashbacken av hur jag låg i badet och tog mig igenom mina värkar när min lille älskling skulle ut. Skillnaden var bara att nu låg jag med lillen i famnen istället för i magen. :) Och var en säkerhetsrisk för mig själv och framför allt för Julian eftersom jag somnade gång på gång. Bara småsnuttar, men ändå. Fick ju nästan inte sova något inatt alls på grund av obehaget. Men nu är jag lite mer mig själv iaf. :) Och kroppen skriker efter sömn!

Rubrik...?

Så, en ny dag. Jag lyckades inte utrota min infektion på egen hand. Eller jo, delvis, men det började kännas konstigt i magen inatt, så jag gick till doktorn ändå. Bakterieprovet var negativt, men hade väldigt mycket blod i urinen. Nu går jag på antibiotika, så vi får se vad som händer. Doktorn berättade att bakterierna som orsakar urinvägsinfektion har blivit resistenta mot hälften av preparaten som finns. Stackars, stackars mig i framtiden. Jag har minst en infektion om året, så dom får ta och hitta nya preparat. :)

Jahapp...

Urinvägsinfektion, inte roligt! Men har nästan lyckats bota den med en massa citronvatten (väldigt starkt sådant). Imorgon är den nog utrotad, mohahahaha. Hoppet är det sista som lämnar, vetni. Jag försökte dricka tranbärsjuice igår, fy helvete vad äckligt det är... Fortfarande. Försökte intala mig att det skulle gå bättre att kissa om jag drack det, men jag kom fram till att jag nog hellre hade ont då. Men ska nog dricka lite till idag, vi får se om någon vänlig själ vill ta ett kort på mig som jag kan lägga upp (så att alla får skratta).
Tänkte svara på några kommentarer från "lilla My":
My
om hur?:
Aaaww... Ja livet är ett livslångt lärande.. :)

Vem är det du pratar om i första stycket?
16 Mars, 05:21

SV: För det första så är du uppe okristligt tidigt! Om jag berättade vem jag menar i första stycket så hade jag lika gärna kunnat skriva ut hans namn direkt ju. :)
    My
om Trött!!!:
Vad konstigt.. vad är det för en märklig åkomma du har? Att du behöver sova extra mycket?

Haha är det verkligen en sen kvällsmat eller är det något annat du menar! :D:P

Ang. stavningen på "fromaste", språkpolis som jag är, så heter det nog "den mest fromma" eftersom det är ett ovanligt adjektiv och ovanliga adjektiv och långa adjektiv brukar man böja med mer och mest.

There, you have it.

Puss!
16 Mars, 05:20

SV: Hormonrubbningar bland annat. Hypofysen funkar inte som den ska och det bildas inte tillräckligt med kortisol (hydrokortison). Kortfattat. Får jag inte sova så får jag huvudvärk och sådär och det slutar med att jag kan somna sittandes, nästan omedveten om att jag somnar. Pinsamt, men har inte hänt på rätt länge.

Jaaa, det var en sen kvällsmat! R åt nåt indiskt, jag åt vanliga hederliga kåldolmar. Vad tror du för snusk om mig, My? Jag är faktiskt fortfarande oskuld, det du. Inte många som vågar stå för.

Tack för rättningen av mina språkfel igen!

Puss på kram!

hur?

Jag vill bara höra bra musik och satte på DOM LÅTARNA. Hans röst slog emot mig, hans fruktansvärda engelska, hans känsla. Det högg till i hjärtat av någon oförklarlig anledning, det var ju hundra år sen! Har hört att han jobbar på någon teater, kanske som musikalartist. Jag minns inte. Men han hade talang på många sätt, han kan gå långt om han vill.

Imorse ramlade min stackars, stackars lille pojke ner från sängen. Jag hörde hans skrik från badrummet och sprang dit. Då hittar jag honom på golvet, min lilla älskling! Han hade lite näsblod och ett litet sår på läppen, men inte värre än så. Han är helt normal nu, men han var väldigt rädd och tyst precis efteråt. Skulle jag också ha varit. Om man inte vet att man kan ramla och få ont så blir det nog en chock när man upptäcker det. :(

Trött!!!

Ja, idag är jag helvetiskt trött! Somnade nån gång efter midnatt igår (eller idag, om vi ska vara sånna) och vaknade vid elva. Sen somnade jag om vid halv två med J och vaknade typ halv tre tror jag, men somnade om direkt och vaknade vid 5. Så idag har jag i stort sett bara sovit. Jag gick ut i köket för att sätta in lasagnen i ugnen och diska upp lite så att vi åtminstone hade något att äta på. Då var disken borta! :) Jag blev sååå glad och fattade inte hur jag inte hade vaknat av J. Han brukar inte precis vara den fromaste (stavning?) när man ska diska. Jag måste ha varit super-i-behov-av-sömn och känner att jag nog fortfarande är det. Men det har lättat lite iaf. J sover bra om nätterna, men jag har tyvärr behov av ungefär 10-12 timmars oavbruten sömn per natt (eller ett dygns oavbrutet sovande då och då. Har fått medicin för det här tidigare, men inte längre) och det får jag ju av förklarliga skäl inte. Så idag däckade jag helt enkelt.

Nope, nu måste jag gå för jag och R (och J som inte sover) ska inta en... hmm... sen kvällsmat. :)

Frukost

Idag när jag gjorde frukost till R så tänkte jag att jag skulle "lyxa till det lite". Så jag stekte ägg och istället för att bara tina upp mackorna som jag brukar, så rostade jag dom. Han kommer ut i köket och utbrister förvånat:
- Aaaah, rostade mackor!
Han tvekar lite, men sen säger han:
- Jag hade glömt att vi hade en brödrost!
Hmm, aha? Det är jag som brukar ha dåligt minne, men den har stått där fullt synlig och han har glömt att vi hade den. Så kan det vara. Men han blev desto gladare för frukosten iaf. :P

Får man inte gå och kissa på jobbet nu för tiden?

Sett i en reklam:
söker du Blöjor ?
Stort utbud till låga priser Snabb lev. inom hela Sverige. www.kontorsproffset.se
Logiskt?
Är det bara jag som undrar varför man säljer blöjor till *kollar formuleringen* "låga priser" på en sida för kontorsmaterial? Och så värst låga var priserna inte heller.

Idag!

Idag, exakt 28 veckor gammal, eller 6 månader och 12 dagar, tog han sina första krypsteg. Min starke, envise, underbare lille pojke! Jag grät. Det var så underbart att se. Innan har han halvålat lite, men nu kom han ju mycket längre fram för varje steg. <3 Jag är så himla stolt och hjärtat sväller i bröstet (i magen höll jag på att skriva. Har väl inte så stor koll på anatomi :))

På tal om något helt annat, är det någon som vet var man typ köper bombsäkra hörlurar av stål? Jag tar alltid sönder lurar sååå fort! :( Så om det finns någon vänlig själ som tycker megasupersynd om mig så kan ni väl skicka ett lager så jag har att ta av liksom.

BVC

Idag var vi på BVC, läkarbesök. Allt var bra sa dom. Sen frågade doktorn i vanlig ordning hur jag tog hand om J och hur allt gick och fungerade. Jag förklarade med ett tillgjort leende, som vanligt. Sen skulle vi gå ut för att klä på J. Dom var lite stressade och det verkade som dom ville att vi skulle gå därifrån ASAP. En kandidat öppnade dörren och jag började titta så jag inte skulle gå in i väggen. På samma gång sätter sköterskan handen i ryggen på mig (vet inte varför, hon kanske ville leda mig ut?) och jag tar automatiskt ett steg framåt och typ gick halvt in i väggen ändå. Varför kunde jag inte bara få dom där två sekunderna för att se exakt hur jag skulle gå istället för att nån ska ta tag i mig? Jag kände mig som världens sämsta förälder och vad doktorn tänkte vill jag inte tänka på. Lite skrattretande faktiskt. Där hade jag ståt och sagt att allt funkar toppen (vilket det ju gör) och så drämmer jag för första gången in J i en vägg framför doktorns ögon. Nåja, jag är duktig på att överdriva. Jag tog ett enda steg och det var mer min hand som nuddade väggen än J. Han reagerade inte ens och jag tror inte han märkte nåt. Men jag skäms något så fruktansvärt. Jag ville bara sjunka genom jorden och aldrig mer behöva träffa dom där människorna igen. Har fortfarande "spasmer av skam". R sa att olyckor händer så lätt och det här var ju första gången. Men det var en gång förmycket. Jag får inte göra misstag som alla andra, jag måste vara "perfekt" hela tiden. det är sjukt egentligen, men det känns som om jag gör minsta lilla snedsteg så tänker folk att: "Kan hon verkligen ta hand om sitt barn???!!!". Det känns som om vanliga dödliga föräldrar har en kvot som inte jag har. Varför?

Rafa

Mmm. Vi satt och pratade om hans uppsats och han blev lite upphetsad och hade nog inte kontroll på ordflödet, för han sa att: "Jag hade ett block fullt med skriv". *s* Hade det kommit från en tvååring så hade jag ropat: "GUUUUULLIGT!". Men jag tror att jag inte får göra det för hans machostil. Så jag viskar det istället: "gulligt". Sen hävdade han även att han måste förbättra sitt "ordöverråd". Han har även påstått att Lara Craft har "huvudkontrollen" (inte huvudrollen) i något spel. :)

En annan gång för rätt länge sen diskuterade vi olika betydelser av ordet "mus". Han visste att det var ett litet djur och att man hade en mus till datorn.
- Ja, men det kan betyda en annan sak också.
Han tänkte efter och sa till slut lite tveksamt:
- Potatismus?
"U" på portugisiska uttalas "O". Stackars, stackars rafa. Och som jag skrattade!

Rafa i affären:
- Ursäkta, var har ni blöjor?
Personal:
- Burgare... Ja, dom ligger där borta.
- Nej, jag menar blöjor.
- Ja, jag kan följa med.
Han blir visad till hamburgarna.
- Nej, jag menar blöjor, sånna man har till bebisar.
Till slut blev det rätt iaf och jag avnjöt allt detta full i skratt via telefon.

RSS 2.0