Regn... regn... regnsak?

Hej!
Vill börja med att gratta R på födelsedagen. Nu är han "23 år och 12 månader". Han får själv förklara det där mer ingående senare.

Jag hade köpt en regnponcho till J på Tradera. Den var ny från et företag, billig och helvit så ja. Den låg i barnkategorin under J's storlek men det stod att den var onesize, så jag tänkte att det var väl bra, då kanske han kan ha den ett tag.

Igår fick vi då denna regnponcho. Jag har väldigt svårt att hitta ord för det här jag ska skriva för jag vrider mig i skrattkramper.

Jag öppnade paketet och fick fram en hopvikt plastpåse. Jag tänkte att ponchon nog låg däri. Men när jag började veckla upp plastpåsen så insåg jag att, ja, att det var den som var ponchon. Alltså, den hade luva och ärmar och till och med knappar framtill, men materialet var helt fel. Någon hade alltså sytt ihop en sopsäck och kallade det för regnponcho. Desutom passade den mig och inte J.
- Betalade du 20 kronor för en plastpåse? frågar R.
- Ja, jag trodde ju det skulle vara annat material.
- På Tempo kostar påsarna bara en och femtio. Jag hade kunnat sy en till J och det hade desutom blivit rätt storlek.

Eftersom jag var förstoppad så stod jag och hoppade upp och ner för att inte skita ut lavemanget jag precis tagit. Ahmen lol. se scenen framför er. Jag iklädd en vit plastpåse med luva och ärmar, hoppandes upp och ner och trippandes lite fram och tillbaka för att inte skita ner mig. Desutom asgarvandes.

Yeah

Då var det dags att författa ännu ett blogginlägg.

Jag försöker hitta något att lyssna på som inte tar min uppmärksamhet, men det är svårt. Nuså. Men lol, nej det här går ju fan inte. Nu blev det rosa helikopter så nu ska jag nog kunna koncentrera mig lite.

Dagismellanmålet i onsdags gick finfint. J åt en och en halv fralla och personalen undrade om vi svälte honom. (Svälte låter väldigt fel förresten) I torsdags lämnade vi honom på eftermiddagen och han var ute i snön med de andra ungarna och åt sedan mellanmål. Det gick bara bra. Och i fredags (igår) fick R gå och lämna honom ensam för jag hade en deadline i skolan. Men jag hängde på och hämtade honom iaf. När vi skulle gå och sa hej då och trevlig helg och allt det där så stod en av personalen helt chockad. Hon hade inte sett att J satt på R's rygg så hon trodde väl vi skulle lämna honom där över helgen eller något. Nu tog musiken slut så jag bytte till Scorpion.

Nu ligger han och sover här åt helt fel håll. Och jag har nice feber och är väldigt förkyld. Hoppas det går över snart. Men jag fattar inte varför man lämnar in hostiga och snoriga barn på dagis, jag fattar verkligen inte det. Eller jo, visst förstår jag att man nog helst inte vill förlora pengar och så, men tänker man inte steget längre?

Förresten så har min BH (typ den enda som passar) gått sönder. Någon som har något tips på vad fan jag kan göra åt saken?

Dagisinskolning...

Jaha och jag borde uppdatera bloggen. Och titta, det är ju just vad jag gör! :) Bra att jag gör något som jag borde iaf.

Igår började vi skola in lille pilleplutten på dagis. Vi var där i en och en halv timme tillsammans med honom. Först var det samling och ungarna åt frukt (fast jag blev bjuden fruktkorgen först av alla, men tyvärr ville jag inte ha) Och J var lite avvaktande, men nästan lagom till att vi skulle gå började han leka lite för sig själv.

Idag var vi där i en halvtimme och han började genast leka. Sen gick jag och R och lämnade honom där i en timme. det kändes... ja, det gjorde det. Kändes alltså. Jag började gråta, men tack och lov inte framför personalen. Och det var inga floder heller, men lite mammatårar kom det allt i ögonen.

Imorgon ska vi dit och vara där över mellanmålet och på torsdag kanske vi bara går dit och lämnar honom utan att stanna kvar. Det känns... lite... inte bra. Men han är social och lugn och verkar trivas. Ett litet dagisbarn helt enkelt, så det får man vara glad för.

Vi har föresten fått en räkning från barnomsorgen på 1200 :- för att de inte fått in vår inkomstanmälan. Ska ringa dom imorgon och få det där borttaget. Vi har det ändå rätt knapert den här månaden, så 1200 bara så där funkar inte riktigt just nu.

Jag har även börjat skolan. Det känns lite ovant men jag är entusiastisk. :)

Tack!

Tack Vispen för din kommentar. Och alla andra med för den delen (inte bloggkommentarer dock). Det värmer och det är roligt. Jag borde egentligen sova väldigt mycket just nu, men kan inte. Jag trodde att R skulle sova innan, men det skulle han tydligen inte. Han bara kom så att jag kunde få röka. Så jaja, han återvände till pluggandet. Men nu ska han nog sova kanske och då kanske jag får röka först. Hmm men nej, låter som om han gick tillbaks till köket. Får väl gå och be honom komma hit så jag kan få röksuget stoppat och lite sovro.

Men hörni, vilka är ni som läser min blogg egentligen? Frekventa läsare menar jag då självklart. Kan ni inte skriva en liiiten liiiten kommentar i det här inlägget så jag vet?

Jag har lyckats!

Ja, det har jag. Jag har lyckats skriva färdigt en låt! Har min "skrivkramp" då äntligen upphört? Kommer den att göra det? Kommer jag att kunna skriva som förr? Jag vill vill vill! Sången är till mitt älskade barn, såklart. :)

Jag ska också lägga upp en sån där årets-lista, ska bara hitta någon jag kan och vill sno. :)

Måste ju testa det här...


Nya lurar!

Äntligen har jag fått ett par nya lurar. Vi åkte till Biltema för att köpa en värmefläkt (eller varmevift som det heter på Norska, lol) och R påminde mig om att jag behövde ett par nya lurar. Visst ja, det gjorde jag ju. Så jag lyssnar på nice music i dom nu. Jag köpte två par (olika) för säkerhets skull. Egentligen köpte jag tre par, men när R berättade att hans smålurar gått sönder så gav jag dom till honom. En av mina smålurar funkar iaf fortfarande och det duger gott till att läsa när man ska sova. Sen gick vi till Ikea och köpte lakan till mor min, två potatisskalare (R tyckte vi behövde två, omifall...) eftersom vår gamla gick sönder och den nya tydligen inte funkar så bra, har inte testat att skala med den. Och en äppelklyftare. Jag ville ha en ny äggskärare, men dom var slut. Sen åt vi god Ikeapizza (R åt korv) och drack äcklig Ikeacola. Men det var ruskigt kallt. Jag har inte använt mössa sen jag gick på dagis typ, men idag önskade jag att jag haft en. Klockan är 23:16, Julian är fortfarande vaken och maten står i ugnen här. Jag är hungrig som en gris just nu och morgondagen kommer bli kaotisk eftersom vi vänt så på dygnet. Nu ska jag äta Janssons. Ciao!

RSS 2.0